joi, 9 septembrie 2010

Doamnei

General de brigadă Maria LUPU

ŞEFUL DIRECŢIEI FINANCIAR CONTABILE

Doamnă general de brigadă,

În urma deselor ieşiri ale dumneavoastră în mass media, a interviurilor acordate privind acţiunea neconstituţională, diabolică şi total imorală privind recalcularea pensiilor, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere, filiala Cluj, vă adresează acest mesaj prin care doreşte să vă supună atenţiei două probleme:

1. Recalcularea pensiilor militare.

Analizând CV-ul dumneavoastră, constatăm că instrucţia militară pe care o aveţi este de o durată mai mică decât perioada de instrucţie a soldatului prevăzută până nu de mult în planurile de pregătire pentru luptă şi, datorită acestui fapt, credem că este principala cauză pentru care generalul de brigadă Lupu Maria nu are „coloana vertebrală” pe care ar trebui s-o aibă un general al Armatei Române. Chiar dacă nu sunteţi singura în această situaţie (aveţi unul care este ministru!!!) nu aveţi nici o scuză pentru faptul că manipulaţi cadrele militare în rezervă şi în retragere, ameninţându-le că dacă nu se prezintă la centrele militare, pierd dreptul la pensie sau această pensie este drastic diminuată, fără a face nici un fel de referire la legitimitatea şi legalitatea acestor măsuri aberante. Prin modul cum v-aţi prezentat în faţa presei, de obedienţa şi linguşenia de care daţi dovadă faţă de „conducerea de partid şi de stat”, demonstraţi că nu aveţi nici cele mai elementare calităţi de militar, ce să mai vorbim de cele de general. Aţi jurat credinţă poporului şi ţării şi dumneavoastră minţiţi cu neruşinare camarazii? De ce nu veniţi în faţa noastră şi să ne prezentaţi corect ce înseamnă această recalculare a pensiilor, fără să ne „aburiţi” că vor scădea numai pensiile ale căror cuantum sunt mai mari de 3000 de lei.

Nu aveţi pic de demnitate şi onoare doamnă general şi probabil ca doriţi să fiţi stimată şi apreciată ca eroina de la Jiu, Ecaterina Teodoroiu, Lt Locotenentul Lavinia Guită, eroina de la Tuzla, sau eroina, spre binecuvântarea noastră, Elisabeta Lipă. Dacă nu vă iese ploconeala peste un an veţi întări rândurile noastre, doamnă general şi am vrea să ştim cum îi veţi privi în ochi pe camarazi.

Acum, în ultimul ceas, vă cerem să vă ridicaţi la demnitatea funcţiei pe care o aveţi, să spuneţi „lucrurilor pe nume”, să ne arătaţi adevărata situaţie cu privire la recalcularea pensiilor, să arătaţi că puteţi face faţă presiunilor ce se fac asupra dumneavoastră şi că vă meritaţi statutul de general.

2. Solicitarea de informaţii de interes public.

Având în vedere prevederile art. 7 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, vă rugăm să ne furnizaţi, în termenul legal, următoarele date şi informaţii cu privire la aplicarea Legii 119/2010:

- care este numărul total de pensionari militari pentru care veţi solicita ierarhic adeverinţe cu veniturile salariale;

- care este cuantumul cheltuielilor cu privire la recalcularea pensiilor militare;

- care este modalitatea prin care un pensionar militar poate să verifice corectitudinea datelor înscrise în adeverinţele pe care le veţi elibera, având în vedere că nu avem acces la arhivele ministerului;

- dacă aveţi personal suficient pentru aplicarea Legii 119/2010, dacă aţi apelat la alte categorii de personal şi care sunt acestea;

-câţi pensionari militari s-au adresat ministerului solicitându-vă documente doveditoare cu veniturile lunare realizate în cariera militară şi pentru câţi pensionari militari aţi reuşit rezolvarea în totalitate a cererilor acestora.

Sperăm că datele solicitate vor fi reale şi corecte şi că ne vor fi comunicate în termenul legal.

Având în vedere că în curând veţi sărbători ziua de naştere, vă dorim multă sănătate şi „La mulţi ani” cu demnitate şi onoare!

Preşedinte Filialei Cluj a S.C.M.D.R.R

Col(r) Miron Gelu

4 comentarii:

  1. Cand se misca trupele inseamna ca urmeaza ceva,o noua actiune ,o ambuscada....Toata lauda ptr clujeni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa vedem ce va raspunde d-na General pe care am auzit-o si eu la radio 'promovandu-ne'.
    In alta ordine de idei, am intrat astazi pe site-ul: http://www.euromil.org/index.php?option=com_content&task=view&id=200&Itemid=63
    Am tradus un fragmentel din articolul lor de prezentare pentru ca sunt argumente si opinii care suna foarte cunoscut, nu-i asa:
    Security has a social dimension
    EUROMIL’s member associations and unions are committed to the principle of the ‘Citizen in Uniform’. As such, a soldier is entitled to the same rights and obligations as any other citizen.
    EUROMIL and its members strongly believe that governments and societies owe a 'duty of care' toward its military personnel. Soldiers are called upon to make personal sacrifices - including the ultimate sacrifice - in the service of the nation and the international community. For that reason, the men and women, who have chosen to serve their country, must always be able to expect in return fair treatment, to be valued and respected as fellow citizens, and that they and their families will be sustained, rewarded and provided for by the Nation.
    This requires certain governments to lift all existing restrictions on civil and social rights of soldiers which are not an inevitably and proportionate result from the military assignment. EUROMIL advocates particularly the right of servicemen and -women to form and to join trade unions and independent staff associations and that these are included in a regular social dialogue by the authorities. Soldiers are highly skilled employees who have the legitimate right to promote their social and professional interests - as do other workers.”

    RăspundețiȘtergere
  3. Si traducerea...
    Securitatea are o dimensiune socială
    Asociaţiile si sindicatele membre ale Euromil pornesc de la principiul ca militarii sunt "cetăţeni în uniformă". Ca atare, un soldat trebuie sa aiba aceleaşi drepturi şi obligaţii ca orice alt cetăţean.
    Euromil şi membrii săi cred cu tărie că guvernele şi societăţile datoreaza o "obligaţie de diligenţă" faţă de personalul său militar. Soldaţii sunt chemati să facă sacrificii personale - inclusiv sacrificiul suprem - în slujba naţiunii şi a comunităţii internaţionale. Din acest motiv, bărbaţi şi femei, care au ales să-si servească ţara, trebuie se se astepte in schimb la un tratament echitabil, trebuie să fie valorizati şi respectati de catre concetăţenii lor, ei şi familiile lor, sa fie sustinuti si recompensati material de catre naţiune.

    Pentru aceasta trebuie ca anumite guverne să ridice toate restricţiile existente cu privire la drepturile civile şi sociale ale militarilor, care nu sunt în contradictie cu si nu aduc atingere angajamentelor militare. Euromil susţine în special dreptul ca militarii bărbaţi şi femei sa poata forma şi sa se poata afilia la sindicate şi asociaţii independente care sa fie incluse într-un dialog social regulat de către autorităţile statale. Soldaţii (militarii) sunt angajaţi cu înaltă calificare, care au dreptul legitim sa-si promoveze interesele lor profesionale - asa cum o fac muncitorii, de exemplu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai mare mincina si manipulare nu am vazut de mult.Am vazut interviul doamnei caporal,pardon general.
    Avea un ton martial precum comisarii sovietici pe vremuri.Cu asemenea ton vroia sa ne conviga .
    O prostie mare cat dumneaei,spunand ce efort a facut nu stiu ce ministru de aparare al sediului p.d.-l insistand ca in venituri sa se ia in considerare mai multe sporuri,care chipurile ar pastra valoarea pensiei pentru cei ce-o vor cere.O minciuna mai mare nici ca se putea;toate acele sporuri pe care le-ar fi obtinut ministrul,sunt prevazute cu punct si virgula in Legea 19 la care onor guvernul vrea sa ne alinie.
    De ce nu-i cereti demisia comisarului poporului platit din banii vostri.

    RăspundețiȘtergere