sâmbătă, 4 septembrie 2010

RASPUNS LA MATERIALUL POSTAT DE DOMNUL ADMINISTRATOR AL SITE-ULUI SCMD DROBETA TURNU SEVERIN VASILE BURCU

Domnule Burcu,
Va salut cu toata stima. Straduintele dvs. sint de apreciat si am citit cu atentie cele expuse. Sunt convins ca sinteti un om onest care a muncit pe brinci o viata intreaga, ferindu-se pe cat se poate a-si supera sefii. Dar, in discursul dvs. se regasesc impletite nu atat argumente rationale, cat elemente de emotivitate si conformism social. De asemenea, mici (esentiale erori de interpretare). Cea mai grava eroare este ca afirmati posibilitatea contestarii legale a recalcularii pensie, la care va spun:
1. Legea 164/2010 nu permite legal contestarea recalcularii pensiei, ci doar contestarea cuantumului pensiei recalculate. Intelegeti, de aici -nu-i asa?- dle Burcu ca daca ati respectat punctual normele, ati pierdut orice sansa de contestare in justitie.
Din cate stiu eu domnul col ing (r)Ionel M. nu a conceput nici un model de cerere catre CMJ-uri, asa ca este posibil ca modelul introdus in materialul dvs. sa apartina altcuiva. In cazul acesta va intreb domnule Burcu ce inseamna acea formulare "vă solicit ca în temeiul legilor în vigoare" si ce consecinte poate avea ? Pai una singura. Sa fie inteleasa de autoritati ca faceti cererea nu ca petitie, ci in temeiul L119/2010.
Doriti sa stiti, Dle Burcu, ce vom face? Vom face ce vom face! Si punct.
Cat priveste prevederea abuziva legata de pedepsirea noastra in situatia nedepunerii cererilor legale, urmeaza sa demaram o initiativa legislativa cetateneasca prin care sa cerem suspendarea totala a pensiei in acel caz.

PS pentru presedintele SCMD FILIALA TURNU SEVERIN
Dle colonel(r) Bulzan,
Sunt consternat de faptul ca inca ne mai vaicarim ca niste babe in legatura cu actiunile sindicale. Ca ce facem, ca ce nu facem ? A fost emis un comunicat clar de catre CD al SCMD si trebuie respectat.
Toti sindicalistii rezervisti trebuie sa inteleaga foarte bine urmatoarele:
- nu poate exista decizie individuala, alta decat in afara celor recomandate de sindicat;
- asemenea materiale nu fac decat sa slabeasca coeziunea membrilor de sindicat, sa-i demoralizeze
- suntem supusi agresiunii psihologice si trebuie sa rezistam oricat de greu ar fi
- nu putem sta cu "fundul" in doua luntre. Ori luptam cu sindicatul si pastram linia sindicala, ori ne retragem din sindicat si comentam pe alte forumuri.

Cu stima si consideratie pentru domnul Burcu si SCMD filiala Drobeta Turnu Severin

Lt.col.(r) Emil POP, secretar SCMD filiala Cluj-Napoca

2 comentarii:

  1. Nu doresc sa intru in polemica, desi sunteti usor nedrept, chiar in eroare! Doar ... o minima indreptare! Va citez: "... Cea mai grava eroare este ca afirmati posibilitatea contestarii legale a recalcularii pensie, la care va spun...."(!!!!????)

    D-le colonel, sa inteleg ca nu ati citit prevederile Legii? Chiar si un neavenit in stiinta dreptului, cunoaste despre existenta .... dreptului la contestatie! Pacat ca la o INVITATIE sincera, la o dezbatere de idei, gasiti de cuviinta sa aruncati cu pietre ... peste Carpati! V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimate coleg
    Iti cam depasesti conditia si esti cu ordinea si disciplina pe blogurile de pe site-ul SCMD.
    Acesta este un forum de discutii sindical cu drepturi egale pt parerile si ideile tuturor membrilor si nu doar pentru a epata prin calitatilor incipiente de eseist la batranete sau de etalarea unor crampee de cunostinte
    filozofice si de logica UBB alambicate si superficiale retinute dupa ureche.

    RăspundețiȘtergere