luni, 27 septembrie 2010

RENUNŢĂRILE LUI BĂSESCU

De când domnul Băsescu a devenit cu adevărat o persoană publică, a avut o serie de renunţări, care a afectat nu numai persoana sa ci şi neamul său.

Prima mare renunţare, care a schimbat cursul vieţii viitorului preşedinte, este cea referitoare la activitatea de marinar, dând puntea pe birou şi totodată flota pe …. numai el ştie pe ce, pentru că, deşi l-au rugat prietenii, poporul şi reprezentanţii justiţiei tace mâlc, cică nici usturoi n-a mâncat nici gura nu-i miroase.

Apoi a renunţat la trei trandafiri roşii pentru unul portocaliu, căci de, lupul (de mare) îşi schimba uneori părul, dar trebuie să recunoaştem că năravul ba, pentru că după trandafiri renunţă şi la şeful de partid, cică acesta nu prea ştia cum să navigheze în ape tulburi şi la trimis la reciclat.

A renunţat şi la PNL, dar nu la tot, pentru că „lupul” cu dinţii săi ascuţiţi şi glasul său înecat de bocetul de jale a reuşit să „înfulece” doar doi iezi PNL, Stoica şi Stolojan, cu „neamul” lor cu tot, aşa că a trebuit să renunţe la Tăriceanu şi ai lui întru „Dreptate şi Adevăr”.

Preşedinte jucător ajuns, domnul Băsescu a renunţat în primul rând la Constituţie, adică noi cu România noastră şi el cu România lui. În acest context a renunţat la copii printr-un dos pe palmă „trucat”, spunându-le că nu trebuie să devină filozofi, este suficient dacă devin strungari sau bucătari, chiar dacă nu toţi se pricep la meseriile astea, aşa că a renunţat şi la şcoli şi la profesori.

Nu ştiu dacă bătut de soartă sau numai de faptul că a renunţat şi la Dumnezeu, sau poate pentru că n-are nici un Dumnezeu, domn’ Băsescu s-a îmbolnăvit şi renunţând la spitalul românesc a tulit-o la Viena, iar după ce şi-a recăpătat parametri optimi a venit în ţară şi a renunţat şi la sistemul sanitar, adică la medici, care dau buzna în occident şi la spitale, care, în agonie fiind, dau români la morgă.

Şi cum obişnuinţa este o a doua natură, Băsescu a trecut la o nouă etapă şi ne-a zis: „eu tot renunţ şi renunţ, ia de acu să renunţaţi şi voi.” Zis şi făcut. Şi de atunci românii tot renunţă: la salarii, la pensii, la medicamente, la alimente, la muncă, la cultură, la copii … dar la ce dracu nu renunţă. Grandioasa operă băsesciană trebuie să atingă apogeul şi musai este cazul să instituţionalizeze renunţarea, aşa că, acum renunţă şi la instituţiile statului. Şi-a anunţat intenţia din toamna trecută că vrea să renunţe la juma’ de parlament, apoi a vrut şi nu i-a prea reuşit, să renunţe la justiţie, a renunţat la armată, pentru că a „convins-o” că este nesimţită şi trebuie să se lepede de onoare, de soldă în favoarea salariului, de dreptul de proprietate asupra gradului militar şi a pensiei precum şi la celelalte instituţii care îi dădeau identitatea.

Veni şi ziua când românul şi-a zis: „gata trebuie să renunţ la acest preşedinte şi la acest guvern”, singurele la care însuşi Băsescu, culmea, nu vrea să renunţe. Ca atare românii ies zilele astea în stradă şi i-o spun verde în faţă lui Băsescu: „DU-TE”, dar el nu şi nu, pentru că mai are de renunţat la ceva: la Poliţie şi la Jandarmerie.

TOTUŞI BĂSESCULE, CÂND RENUNŢI LA ROMÂNIA! SPER CĂ NU ÎN ZIUA CÂND VEI RENUNŢA LA WHISKY!

Florin CHIŢU

Un comentariu: