luni, 18 martie 2013

“Constatăm asocierea lui Băsescu, Gitenstein, Barroso şi Merkel pentru furtul din resursele naturale ale României”


Comentand o serie de afirmatii publicate de fostul ambasador american Mark Gitenstein pe blogul Ambassadors perspectives, Simion Dascalu – expertul independent al Comisiei Europene (CE) care si-a anuntat intentia de a-l actiona in instanta pe Barroso – lanseaza mai multe acuzatii la adresa presedintelui Basescu, pe care il acuza de asociere pentru comiterea de infractiuni cu Barroso, Gitenstein si Merkel. Mai mult decat atat, conform expertului CE, sprijinul acordat de fostul amabasador al SUA la Bucuresti presedintelui Basescu ar avea un scop precis, respectiv preluarea unor resurse romanesti indispensabile industriei de razboi americane. Dascalu lanseaza astfel o noua ipoteza referitoare la presiunile externe pentru exploatarea gazelor de sist, invocand documentul National Defense Strategy (NDS) care ar contine evidenta materiilor prime epuizate din SUA vizate de Gitenstein in Romania.
Ambasadorul Mark Gitenstein, decorat cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Cruce de catre presedintele Traian Basescu.
“Nivelul amestecului in problemele interne ale Romaniei si deturnarea acestor probleme (pe baza intereselor personale ale fostului Ambasador SUA la Bucuresti Mark Gitenstein) au depasit orice record planetar in domeniu. A fost depasita pana si declaratia ambasadorului URSS, cea care a precedat retragerea trupelor rusesti in anii ’50, sub amenintarea invaziei chineze in acel an cu ocazia litigiului de la frontiera Mongoliei.
Putem constata asocierea pentru comiterea de infractiuni si constituirea unui grup organizat intre Basescu, Gitenstein, Barroso si Merkel, pentru furtul din resursele naturale ale Romaniei, sustinerea afacerilor paguboase fata de interesul national afacerea cu generalii NATO si SUA de la Bechtel, cu exploatarile de petrol din Marea Neagra din care nu luam mai nimic, cu afacerile pentru gaze naturale si pamanturile rare (materii prime critice si strategice) al lui Chevron si, in ultima instanta, interesul SUA de a exporta partenerilor din aliantele militare cele 700.000 de tone de deseuri nucleare, sub forma unui ajutor pentru iesirea din criza energetica!
Acum este clar de ce sunt americanii interesati de cine va fi – si cat de supus va fi intereselor firmelor americane – viitorul sef al DNA si al Parchetului General, asta ca sa nu existe riscul sa facem noi, romanii, reclamatii in drept ca ne-au furat resursele, sau daca suntem afectati de poluare, ori daca interesele nationale sau personale au fost incalcate si – Doamne fereste! – sa si castigam in instanta si sa ni se platesca daune. Mai bine, cum a zis Basescu, “sa fie oameni competenti cat avem noi nevoie si nu numai procurorul sef, toti trebuie sa fie alesi bob cu bob”, prim-procurorii adjuncti, sefii tuturor sectiilor penale, subalternii lor, pana la secretare si portari. Din acest motiv, asa cum a declarat Basescu la referendum (“O fi bine domnule chestor, ca eu te-am facut chestor…”), asa va fi si cu procurorii aprobati de Basescu, Gitenstein, Barroso si restul grupului organizat in vederea savarsirii de infractiuni la demnitatea romaneasca, impotriva interesului national sau al interesului cetatenilor.
Raportul MCV a fost dictat de Gitenstein, asa cum a facut si cu protocolul de coabitare impus lui Ponta si lui Antonescu (…) Un document care sa va demonstreze interesul strategic al americanilor fata de energia si resursele subterane limitate la nivel mondial, dar oferite gratis de Basescu pentru sefie: NDS este National Defense Strategy si este evidenta situatiei rezervelor pentru PENTAGON pentru materii prime necesare industriei de razboi care s-au epuizat si, cum alt razboi nu a mai fost, rezerva de stat este goala iar Gitenstein este interesat sa duca din Romania (pe gratis) ce lipseste in SUA!” sustine expertul independent al Comisiei Europene, Simion Dascalu.

Citeste articolul integral » http://www.ghimpele.ro/2013/03/constatam-asocierea-lui-basescu-gitenstein-barroso-si-merkel-pentru-comiterea-de-infractiuni-pentru-furtul-din-resursele-naturale-ale-romaniei/#ixzz2NsEviVHO