joi, 12 august 2010

SI CUM SA NU FII NOSTALGIC DUPA SOCIALISM ?

Trebuie sa intervin din nou si sa va informez ca domnul Sebastian Lazaroiu si-a precizat ideea amintita anterior. Da, criza se datoreaza initiativei de suspendare a presedintelui, deoarece PNL-ul partener a marit nejustificat (fara ratiuni economice) pensiile si salariile incercand atragerea poporului intr-un fel de mita electorala pentru acceptarea suspendarii. Daca il cred pe cuvant pe domnul Lazaroiu, atunci inteleg imediat si toate actiunile regimului PDL de reducere a salariilor si pensiilor. Sunt masuri corecte de pedepsire a unor votanti mituiti. Uite, asa se ating obiectivele politice de eradicare a coruptiei.
Acum, fara gluma, inteleg explicatiile prezidentiale cum "capitalismul e o lupta", banuiesc perpetua si intre fiecare cu fiecare. De aceea, si noi cadrele militare in rezerva si retragere trebuie sa luptam cu toate puterile pentru drepturile noastre, neuitand nici o clipa ca in capitalism numai invingatorul are dreptate. Multumim presedintelui pentru lectie si indemn.
Ce nu am inteles prea bine e povestea aia - pe care acum o tot repeta premierul - ca sa-i sacrificam putin pe pensionari pentru a economisi bani ca sa facem investitii investitii, fiindca nu-i asa "investitiile sunt motorul economiei". Mi-e nu stiu cum ca dupa 20 de ani sa reascult sub alta infatisare teza hada pecerista cu o treime pentru consum si doua treimi pentru dezvoltare socialista. Ce ciudat, eu stiam ca in capitalism "capitalul e motorul economiei". Si unde o fi capitalul statului roman ? Cica e in buzunarul nostru (bugetari si pensionari) si cand vor muschii statului ni-l poate lua si folosi, fara transparenta si arbitrar.
Si nu inteleg inca ceva despre Romania asta a noastra. Aud de la presedinte tot soiul de indemnuri cum ca "e puternic politicianul care ia masuri dure de austeritate, fiindca salveaza Romania", "ca ce lovitura in credibilitate am da, daca am impozita si pensiile", "ca suntem de mana a doua daca ne imprumutam pentru salarii si pensii" si asa mai departe. Pai, eu as fi de acord cu masurile, dar Romania asta nu se compune cumva din mine si tine si toti ceilalti? Daca ne omori pe toti cu masurile astea, atunci pe cine dracu' mai salvezi, ca a murit si Romania?
Morala: in socialism nomenclatura se lupta cu noi si Romania avea de pierdut. In capitalism ne luptam noi intre noi si Romania are de castigat. Nomenclatura se odihneste sau a murit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu